Tehdyt toimenpiteet

Vierailu kunnanvaltuustoon

Politiikka ei ole kaukaista ja vaikeaa, vaan politiikkaa tekevät ihan tavalliset kuntalaiset. Lähdetään tutustumaan kunnantalolle päätöksentekoprosessiin ja itse päätöksentekijöihin paikanpäällä.

Oppilaiden mielenkiinnosta riippuen, voitte järjestää vierailun kunnantalolle tutustumaan sen rakenteisiin virkamiesjohtoisesti, voitte lähteä seuraamaan valtuuston kokousta tai voitte pyytää jotain valtuutettua pitämään esittelykierroksen, ja kertomaan esimerkiksi omasta toimenkuvastaan ja kunnassa päätettävistä asioista. Vierailu kunnantalolle kannattaa sopia hyvissä ajoin etukäteen ja muistaa, että pienryhmässä vierailu sujuu paremmin. Vierailun järjestämisen voi aloittaa ottamalla yhteyttä esimerkiksi kunnan sivistys- tai koulutoimeen. 

Vierailulle on syytä valmistautua huolella. Ehkäpä jokainen oppilas voisi valmistella kotitehtävänä kysymyksiä päättäjille? Kunnan kotisivuilta löytyy lisätietoa perusasioista: kuinka monta valtuutettua kunnassa on, kuinka monta lautakuntaa, mitkä puolueet ovat edustettuina valtuustossa jne.

kuuluu seuraaviin kategorioihin:
Lisää kommentti

Voit lisätä kommentin täyttämällä alla olevan lomakkeen. Ei muotoilua.

Klikkaa myös näitä!