Tehdyt toimenpiteet

Materiaalit

Valtikka on kotipesä useille nuorten osallisuuteen liittyville hankkeille. Täältä löydät kootusti kaikki Valtikan materiaalit, niin oppaat ja julkaisut, kuin postikortit ja julisteetkin.

opettajan opas demokratiakasvatukseen. Sisältää 10 oppituntimallia siitä, kuinka demokratiaa voisi käsitellä kouluissa. Suunnattu yhteiskuntaopin opettajille, mutta voidaan soveltaa muissakin ryhmissä. Opas löytyy sekä suomeksi että ruotsiksi.  

 

Nuoret palveluja arvioimassa

Nuorten ja päättäjien välisen keskustelutilaisuuspäivän menetelmä opas. Keskustelutilaisuuspäivä on Allianssissa kehitetty menetelmä kuulla nuoria kuntatasolla. Opas löytyy sekä suomeksi että ruotsiksi. 

 

Yhdessä enemmän. Vapaaehtoistoiminnan kerhomateriaali yläkouluille.
Kerhokeskus 2011

Seitsemän kerhokertaa sisältävä opas tutustuttaa vapaaehtoistoimintaan. Materiaali tukee kasvua aktiiviseksi kansalaiseksi sekä lisää uskoa omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Kokonaisuus on vapaasti muokattavissa erilaisia käyttötarkoituksia varten.

 

Oppilaskuntakoulutus

Kiinnostaako yhteistyö koulujen kanssa? Tahdotko olla kehittämässä alueesi oppilaskuntatoimintaa? Valtikka tarjoaa nyt ohjeet, joiden avulla voit järjestää oppilaskuntakoulutusta oman alueesi yläkoulujen ohjaaville opettajille ja nuorille oppilaskunnan hallituksen aktiiveille.

 

Vaikuttava nuori

Peruskoulutusopas yläkoulujen oppilaskuntatoimijoille. Oppaan on tehnyt Satakunnan MLL osana oppilaskuntahankettaan vuonna 2011. 

 

Lisäksi Allianssissa on tilattavia printtimateriaaleja. Tilaukset osoitteesta toimitus(at)valtikka.fi. Materiaalit ovat maksuttomia. 

  • Reittikartta -postikortti
  • Reittikartta -juliste
  • 10 syytä -postikortti
  • 10 syytä -juliste

 

Tiedostot
kuuluu seuraaviin kategorioihin:
Klikkaa myös näitä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valtikka Facebookissa